mandag 21. mars 2011

Salgstriks: This is a great knife to kill your friend!

Fakta og tips om dyr:

Naar en bavian gjesper, er det fordi den er sulten, ikke fordi den er troett. I stedet for aa stoppe for aa ta bilder av den, er det en god ide aa loepe unna.
Du lurer kanskje paa om pelsen til en bavian er like myk
som en katts. Svaret paa det er: den har fem fingre.

Herr Nilsson-aper elsker menneskemat - pass godt paa broedet og kjeksen din.

En struts kan ikke skade deg ved aa bite (det er helt trygt aa mate den med for eks. kaal), men pass deg for de dinosaurlignende foettene. (Gaardsgutten som viste oss rundt, hadde et 30 cm langt arr paa armen fra en ganghan ble sparket.)

Baerer du rundt paa en landskilpadde, vaer forberedt paa at den antakeligvis kommer til aa baesje naar du setter den ned.

Pygméflodhester biter ofte hull i huden paa konene sine.

Kameleoner er naermere deg enn du tror - mest sannsynlig i nabolaget ditt. Ja, de skifter farge hele tiden.

Vortesvin ser akkurat ut som Pumba, alle sammen, og trives med aa gaa fritt rundt paa parkeringsplasser.

Det finnes albinosebraer. De er lysebrunroede og hvite.

Hyener ser omtrent ut som i Loevenes konge, men har et ufortjent daarlig rykte, i foelge plakaten vi leste - de kan vaere riktig saa snille. Dessuten dreper de dyrene de vil spise selv stadig vekk; de spiser ikke bare kadavere.

Neshorn boer IKKE fanges i Soer-Afrika og fraktes til Kenya for aa settes i en park. Da spiser de vanligvis ikke paa tre dager, fordi de er redde.

Veldig skumle okser som ligger paa bakken, og ser ut som om de er klare til aa angripe, kan ofte vaere skjeletter. Ro ned.


Naar du tar buss forbi en slette med sebraer, aper og vortesvin i Kenya, er du den eneste som hopper i setet, jubler, og river opp vinduet.

Naar du hoerer hoeye, rare kvekkeulelyder i hele nabolaget, er det fordi det er frosker i alle roerene rundt omkring.


En anekdote om masaier:
Paa vei hjem paa soendag, moette vi en gutt som, etter aa ha forklart oss det om froskene, viste oss han manglet en tann i underkjeven, og sa at han var masai. Alle masaier faar trukket ut én tann, saann at de kan suge blog fra kuer gjennom hullet som oppstaar. Simon, som masaien het, hadde, som flere andre fra samme stamme, sandaler laget av gamle bildekk. Vi maatte gjerne proeve dem!
Simon ville vise oss hvordan masaier hopper. Det endte med at vi stod i veikanten og hoppet sammen i nesten en halvtime. Da vi vrikket paa skuldrene mens han hoppet, fikk han et syn om at det fantes et masailand akkurat der vi stod. Mens han fikk synet ristet han paa ansiktet og laget noen interessante lyder. Senere fikk
han et annet syn: Synnoeve er en glad og modig jente, og hun kommer til aa klare alt i livet. Wow! Vi har en halvveis avtale om en ny hoppedate i dag. Han lovet aa ta med alle masaivennene sine, og litt blod vi kan drikke.

1 kommentar:

  1. svært interessant dyreinfo. masaigutten høres koselig ut! heia hoppedate. heia dere!

    SvarSlett