fredag 16. desember 2011

business, sightseeing & shopping..

Tre ting jeg synes er ganske uinteressant, og ettersom at Kuala Lumpur, Malaysias hovedstad ikke har særlig mye mer å tilby har Hedda og jeg hatt et prosjekt: få dagen til å gå. En dag spilte vi Ludo og så på film i 8 timer.. Men, det gjør ingenting, vi har kost oss! En dag møtte vi en gjeng fra Tasmania, og vi har møtt et nydelig par fra Wales som vi kanskje skal feire jul med på Bali!






Tre ting jeg synes er ganske uinteressant, og ettersom at Kuala Lumpur, Malaysias hovedstad ikke har særlig mye mer å tilby har Hedda og jeg hatt et prosjekt: få dagen til å gå. En dag spilte vi Ludo og så på film i 8 timer.. Men, det gjør ingenting, vi har kost oss!

Inntrykk:

Hva er malaysisk kultur? Det skjønner jeg fortsatt ikke. Folk ser ut som om de kommer fra Kina og Thailand og Mongolia og India på en gang, halvparten er ikledd hijab eller burka, den andre halvparten går i så korte shortser at rompeballene henger utenfor og har skumle linser på øynene sånn at de ser ut som dukker. Ellers er det ikke ok å prate politikk i offentlighet - og kineserne må stemme på det ledende partiet fordi de er så heldige å få lov til å være i Malaysia. Malaysierne settes høyere enn alle andre - noe som er litt dumt når det er en salig miks at utrolig mange forskjellige kulturer.
Det mest eksotiske her er Chinatown - hvor vi har spist vond mat et par ganger, og sett veldig mange rotter. I går spiste vi is da vi gikk gjennom området, og folk ropte: ICECREAM ICECREAAAM! Plutselig sa Hedda: Yes, you scream! Da knakk jeg sammen og fikk latterkrampe - neste som skjer da er selvfølgelig at noen roper: VERY HAPPY! SEXY HAPPY!

Kuala Lumpur er et kult navn. Byen har bare høye bygninger og alle er kledd i businessklær. Den første dagen var byen helt tom, vi lurte på om alle hadde evakuert på grunn av et jordskjelv og at vi ikke hadde fått beskjed - men vi fant heldigvis alle innbyggerne på kjøpesentrene!

Om ca et kvarter kaster vi oss ut døra og drar til Singapore, der vi skal møte Heidi og Marte fra India! DET BLIR BRA! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar